Centrum Piekarsko-Ciastkarskie

   Przygotowanie ciasta na wszystkie rodzaje pieczywa odbywa się metodą tradycyjną tj. wielogodzinnej fermentacji kwasowej bez dodawania polepszaczy.

 

   Produkcja pieczywa odbywa się w ekologicznych piecach cyklotermicznych. Oferta wyrobów piekarskich jest bardzo bogata pod względem smakowym i wartości żywieniowych. Produkujemy 56 asortymentów pieczywa. W I edycji konkursu "Orzeł Przedsiębiorczości" w kategorii: Produkcja, chleb żytni razowy ze słonecznikiem otrzymał certyfikat "Dobre bo Polskie 2002", natomiast chleb mieszany razowy z soją uzyskał świadectwo najwyższej jakości "HIT 2003". Piekarnia zaopatruje 150 odbiorców na terenie miasta Gniezna i okolic.

   Samodzielną gałęzią naszej działalności jest produkcja Makaronu Gnieźnieńskiego. Jego wysoka jakość, atrakcyjny wygląd i forma, oryginalne opakowanie, powodzenie wśród nabywców powoduje, że Makaron Gnieźnieński jest znakomitym towarem handlowym.

   Dużym powodzeniem cieszą się również wyroby ciastkarni, która produkuje 76 różnego rodzaju wyrobów ciastkarskich. Ten bardzo szeroki asortyment zawiera również drożdżówkę, za którą ciastkarnia na Wielkopolskich Targach Rolniczych otrzymała dyplom w kategorii: "Najlepszy wyrób piekarski - Wielkopolska 2004".
   Do wyrobów własnej produkcji, które były nominowane do uzyskania świadectwa najwyższej jakości "HIT 2003" należy: babka gnieźnieńska.

Oferta multimedialna WIELKANOC,